tag:blogger.com,1999:blog-6410616942447052480.post8822946670079293513..comments2023-07-02T17:56:29.392+02:00Comments on Alexandra Lindgren: Att unna sigAlexandra Lindgrenhttp://www.blogger.com/profile/01109293214353485308noreply@blogger.comBlogger1125tag:blogger.com,1999:blog-6410616942447052480.post-83420948302874936352012-09-30T12:03:40.082+02:002012-09-30T12:03:40.082+02:00Jag har en lösning. Snacks som många gillar innehå...Jag har en lösning. Snacks som många gillar innehåller ämnen som vår kropp uppskattar eftersom det tidigare i evolutionen var brist på just dessa ämnen. Socker och fett till exempel. I dagens samhälle råder det dock (verkligen) ingen brist på detta, och det är istället lätt att överäta och bli en tjockadoodie.<br /><br />Dock, om du vänjer dig av med dessa söt- och fetsaker märker du ju direkt att du mår bättre (det har du säkert redan märkt), och det i sig fungerar som ett belöningssystem för din kropp (om än på ett något mer intellektuellt och något mindre primitivt plan). Om du ställer in din kropp på att äta grönsaker som snacks istället för cheese bogers, är det egentligen bara en fråga om tid innan du börjar längta efter det istället. För faktiskt, morotsstavar doppade i olivolja med lite balsamico eller en skvätt tamarisoja är godare än chips. Om du frågar mig.<br /><br />Ostbågar tycker jag är goda i ungefär tio sekunder. Därefter blir det mer som ett mekaniskt ätande, där smaken liksom inte känns, och jag istället känner en viss skam över att jag stoppar i mig dessa relativt smaklösa men väldigt onyttiga saker. Alltså i bjärt kontrast till de syrliga balsamicodoppade morotsstängerna.<br /><br />Lycka till från matcoachen, aka din brorAndreashttps://www.blogger.com/profile/04523773228376177675noreply@blogger.com