söndag 8 april 2012
lördag 7 april 2012
Glad påsk!
Igår kväll var det kaos på motorvägen mellan Nyköping och Ödeshög. Minusgrader, snöyra och sommardäck är ingen perfekt kombination, men vi tog oss fram.
Idag, på själva påskaftonen, börjar snön smälta bort, men det finns fortfarande mycket kvar.
Solen skiner och sällskapet är absolut trevligt så jag klagar inte, påskkänslan finns även om det ligger snö på backen.
Just nu har jag tagit en liten paus från påskfirandet och sitter nu uppe i sängen ihop med Mini och Mozart. De tycker inte om när det blir för mycket liv och rörelse så de ligger gärna här uppe och vilar. När släkten har åkt hem kommer Minimus rusa ut i trädgården och busa lite. Det gäller att passa på när man är här nere!
Imorgon ska jag och Anton åka till bilmässan på Elmia i Jönköping. Det blir nog roligt att gå där och kika lite. Anton får vara beredd att svara på en hel drös med frågor om hur saker fungerar, varför det är på det här sättet och inte på det andra sättet, varför man gör så här eller om vissa saker är snyggt eller inte. Det är som vanligt när det gäller bilar, han vet mycket och jag i stort sett ingenting. Alltid kul att få vet nya saker!
Alexandra Lindgren
Idag, på själva påskaftonen, börjar snön smälta bort, men det finns fortfarande mycket kvar.
Solen skiner och sällskapet är absolut trevligt så jag klagar inte, påskkänslan finns även om det ligger snö på backen.
Just nu har jag tagit en liten paus från påskfirandet och sitter nu uppe i sängen ihop med Mini och Mozart. De tycker inte om när det blir för mycket liv och rörelse så de ligger gärna här uppe och vilar. När släkten har åkt hem kommer Minimus rusa ut i trädgården och busa lite. Det gäller att passa på när man är här nere!
Imorgon ska jag och Anton åka till bilmässan på Elmia i Jönköping. Det blir nog roligt att gå där och kika lite. Anton får vara beredd att svara på en hel drös med frågor om hur saker fungerar, varför det är på det här sättet och inte på det andra sättet, varför man gör så här eller om vissa saker är snyggt eller inte. Det är som vanligt när det gäller bilar, han vet mycket och jag i stort sett ingenting. Alltid kul att få vet nya saker!
Trädgården imorse |
Trädgården imorse |
Alexandra Lindgren
fredag 6 april 2012
Fagra östergyllen!
Så grant står östergyllen i sommarfager prakt och skördarna de gyllene de bölja.
Väl hundra vita kyrktorn på slätten hålla vakt längs insjöstrand som glittervågor hölja.
Ej finns en nejd så härlig, så solig som vår bygd. Där gamla minnen sova i gröna björkars skygd.
Vårt barndomshem vårt fagra östergyllen.
Vårt barndomshem vårt fagra östergyllen.
Nu är vi, som ni kanske förstår, i Östergötland.
Det är inte sommarfagert, slätterna böljar inte och björkarna är mer vita än gröna.
Men vackert är det och det faktum att det är mitt barndomshem går inte att komma ifrån.
Nu ska vi ner till ödeshög och fira påsk med nära och kära. Som jag har längtat!
Väl hundra vita kyrktorn på slätten hålla vakt längs insjöstrand som glittervågor hölja.
Ej finns en nejd så härlig, så solig som vår bygd. Där gamla minnen sova i gröna björkars skygd.
Vårt barndomshem vårt fagra östergyllen.
Vårt barndomshem vårt fagra östergyllen.
Nu är vi, som ni kanske förstår, i Östergötland.
Det är inte sommarfagert, slätterna böljar inte och björkarna är mer vita än gröna.
Men vackert är det och det faktum att det är mitt barndomshem går inte att komma ifrån.
Nu ska vi ner till ödeshög och fira påsk med nära och kära. Som jag har längtat!
onsdag 4 april 2012
vattengympa
Igår kväll drog en jobbarkompis med mig på vattengympa i Iggesund. En timma höll vi på och det var riktigt jobbigt ska ni veta. Det är mest tanter som gympar, men det finns olika vikter att använda och det blir (precis som med allting annat) vad man gör det till.
Det var ett cirkelpass med olika stationer så det blev aldrig enformigt eller tråkigt. Med gott sällskap funkar ju allt :)
Efter gympan hoppade vi ner i bubbelpoolen och mös en stund. Sedan blev det bastu och frukt.
Väldig härlig avslutning på arbetsdagen, det får vi göra om :)
Jag trodde att jag skulle ha världens träningsvärk idag, men det är bara magen det känns lite i. Skönt fast ändå tråkigt, man vill ju att det ska kännas att man har varit duktig och tränat.
Nu är jag redo för allt påskgodis
Alexandra Lindgren
Det var ett cirkelpass med olika stationer så det blev aldrig enformigt eller tråkigt. Med gott sällskap funkar ju allt :)
Efter gympan hoppade vi ner i bubbelpoolen och mös en stund. Sedan blev det bastu och frukt.
Väldig härlig avslutning på arbetsdagen, det får vi göra om :)
Jag trodde att jag skulle ha världens träningsvärk idag, men det är bara magen det känns lite i. Skönt fast ändå tråkigt, man vill ju att det ska kännas att man har varit duktig och tränat.
Nu är jag redo för allt påskgodis
Alexandra Lindgren
måndag 2 april 2012
Apelsinfrallor
I lördags kväll intog jag en av lägenhetens bästa platser, köket.
Skafferiet började gapa tomt på bröd så jag tog fram assistenten och ingredienser och sen satte jag igång.
Efter lite drygt en timma var brödet färdigt och redo att avnjutas tillsammans med rykande het spaghetti Carbonara och ett glas vitt vin.
Bröden fungerar lika bra till mat som till frukost eller en mysig picknick. Apelsinen gör brödet fräscht och lite saftigare, prova så får ni se!
Alexandras apelsinfrallor
ca 12 st
50g jäst
3dl mjölk
0,5-1dl smält smör
0,5dl brödsirap
0,5tsk salt
2 apelsiner
5dl grahamsmjöl
3dl vetemjöl
Smält smöret och häll i mjölken. Låt svalna till fingervärme.
Smula ner jästen i en bunke och häll vätskan över så att jästen löser upp sig.
skala två apelsiner och dela dem i små bitar.
Häll i sirap, salt, apelsiner och mjöl och arbeta degen tills den blir smidig. Spara lite mjöl till utbakningen!
Låt degen jäsa övertäckt med bakduk ca 45 minuter.
Knåda degen på mjölat bakbord. Dela degen i ca 12 bitar som du sedan rullar till bollar och lägger på plåtar med bakplåtspapper.
Låt jäsa i ca 40 minuter.
Pensla bullarna med vatten och grädda i mitten av ugnen i 225 grader ca 12 minuter.
Låt svalna på galler.
Alexandra Lindgren
Skafferiet började gapa tomt på bröd så jag tog fram assistenten och ingredienser och sen satte jag igång.
Efter lite drygt en timma var brödet färdigt och redo att avnjutas tillsammans med rykande het spaghetti Carbonara och ett glas vitt vin.
Bröden fungerar lika bra till mat som till frukost eller en mysig picknick. Apelsinen gör brödet fräscht och lite saftigare, prova så får ni se!
Alexandras apelsinfrallor
ca 12 st
50g jäst
3dl mjölk
0,5-1dl smält smör
0,5dl brödsirap
0,5tsk salt
2 apelsiner
5dl grahamsmjöl
3dl vetemjöl
Smält smöret och häll i mjölken. Låt svalna till fingervärme.
Smula ner jästen i en bunke och häll vätskan över så att jästen löser upp sig.
skala två apelsiner och dela dem i små bitar.
Häll i sirap, salt, apelsiner och mjöl och arbeta degen tills den blir smidig. Spara lite mjöl till utbakningen!
Låt degen jäsa övertäckt med bakduk ca 45 minuter.
Knåda degen på mjölat bakbord. Dela degen i ca 12 bitar som du sedan rullar till bollar och lägger på plåtar med bakplåtspapper.
Låt jäsa i ca 40 minuter.
Pensla bullarna med vatten och grädda i mitten av ugnen i 225 grader ca 12 minuter.
Låt svalna på galler.
Alexandra Lindgren
Prenumerera på:
Kommentarer (Atom)