På våren tycker jag att det passar med lite fräschare sillar så därför presenterar jag nu Citron- och limesill samt Basilikasill men chili.
Den förstnämnda är en riktig favorit som jag har gjort ett par gånger förr. Basilikasillen däremot är ny, men förhoppningsvis ska den falla alla i smaken.
Citron- och limesill
Du behöver:
1 förpackning inläggningssill
1gul lök
1 citron
1 lime
2dl socker
2dl vatten
0,5dl ättikssprit
10st hela vitpepparkorn
Gör så här:
Riv skalet från limen och citronen och lägg ner det i en bunke. Se till att inte få med det vita!
Pressa ner saften från citronen och limen i bunken och tillsätt socker, vatten, ättikssprit och peppar.
Finhacka löken och skiva sillen i portionsbitar. Häll ner detta och rör om försiktigt.
Häll över i en finare burk och ställ i kylskåpet. Bör förvaras där i minst ett dygn innan förtäring.
Basilikasill med chili
Du behöver:
1 frp inläggningssill
1kruka basilika
0,5 röd chilifrukt
1 citron (skalet)
3msk creme fraiche
Gör så här:
Riv citronskalet, men se till att inte få med det vita.
Finhacka en halv chilifrukt och basilikan och häll ner det, tillsammans med citronen, i en bunke.
Tillsätt creme fraiche och rör ordentligt.
Skölj sillen och skär den i portionsbitar. Lägg ner sillen i bunken och blanda försiktigt.
Häll över i en finare burk och låt stå i kylskåp tills de ska ätas.
Vad brukar ni äta för sill till påsk?
Har ni samma gamla vanliga favoriter eller gillar ni att testa nya smaker?
Alexandra Lindgren
1 kommentar:
Mums, citron- och limesillen är fantastisk!
Önskar vi firade påsk tillsammans!
KRAM
Skicka en kommentar