fredag 31 augusti 2012

Glutenfria blåbärsmufins

Som final i min "köksvecka" kommer dessa glutenfria blåbärsmuffins.
De här blir perfekta till kvällens fredagsmys!




Glutenfria blåbärsmuffins
8 stora muffins

50g smör
1dl mjölk
2 ägg
2dl socker
3dl glutenfritt mjöl
1½tsk bakpulver
blåbär (jag använde blåbären som blev kvar efter saftkoket, funkar superbra!)

Gör så här:

Vispa ägg och socker fluffigt i en bunke.
Smält smöret och tillsätt mjölken, låt svalna till ca 37 grader. Häll detta i äggblandningen.
Blanda mjöl och bakpulver och  häll det i bunken.

Häll blandningen i 8st stora muffinsformar och tryck ner blåbär.
Grädda dem i mitten av ugnen i ca 15 minuter. 225 grader.

Alexandra Lindgren

Inga kommentarer: