tisdag 18 augusti 2009

Älskade pappa!

För några inlägg sedan skrev jag om att jag lyssnade på Eva Cassidy. Då fick jag en kommentar av min far där han tyckte att jag skulle lyssna på originalet med Sting.
Sagt och gjort!

Här sitter jag nu och spottar på en av Stings skivor, "Fields of Gold Best of Sting 1984-1994". De låtar som jag får en mysig och nostalgisk känsla av att lyssna på är Fields of Gold, Englishman in New York, If I Ever Lose My Faith In You och Fragile.

Kan det vara så att pappa lyssnade mycket på just dem låtarna när jag var liten?
Det är precis så det känns, som om jag var ett barn sittandes i en grå skinnsoffa i vardagsrummet på Klövergatan 4, Ödeshög.

Samma sak med Supertramp med The Logical Song, Dreamer, School och Breakfast in America. Härliga tider!


Tänk så härligt att massor av minnen dyker upp när man lyssnar på musik!
Alexandra Lindgren

2 kommentarer:

Martina sa...

Visst är det så kära syster att de spelades en del när du var liten. Jag blir också nostalgisk av de låtarna, lyssna på Russians också den är bra. Kram

Andreas sa...

Intressant att du pratar om minnen. Jag sitter just och läser en bok om minnesteknik och hur viktigt det är att kunna associera för att utveckla ett bra minne. Det är nog så sant som det är skrivet!

Även jag kommer ihåg den grå soffan med det trasiga hörnet, där man kunde sitta och dra bort skinnbitar och sedan äta upp dem. De ändrade form i munnen och passade efter en stund precis in i ojämnheterna i mina bakre tänder. En gång fastnade en bit mellan två tänder. Det gjorde ont.