lördag 23 januari 2010

nybakat!

Nu är det lördag igen, eller som jag vill kalla den, bakdag!
Efter jobbet lagade jag mat (fiskgratäng) och vände ihop ett par degar i hushållsmaskinen.
Nu, några timmar efteråt, doftar det ljuvligt i lägenheten och vi är ett par limpor och ett gäng "frallor" rikare.
Det skulle bli frallor, men jag väljer att kalla dem "halvbröd". Ni ska få se bild sen, de är väldigt stora. Förhoppningsvis goda!
Limporna (hassel- och valnötsbröd) är iallafall mycket goda, vi smakade ett par skivor var förut.
Larsis var också här och smakade. Han gillade dem så mycket att han tog med sig en limpa hem. Med all rätt :)

Boken jag fick av mamma och pappa i julklapp är verkligen bra!
Redan i onsdags satte jag surdegarna och idag bakade jag ut dem. Nu ska jag "mata" resten av surdegen som blev över så att jag kan baka mera. Kanske redan nästa helg? :)
Frågan är bara hur jag ska få plats med allt bröd i vår frys. Den är redan full och då har jag inte satt in dagens "skörd". Jaja, finns det hjärterum, finns det stjärterum!

Imorgon är det dags för jobb igen, kanske bäst att sova nu så man är pigg och kry då.
Alexandra Lindgren

3 kommentarer:

Martina sa...

Det går så bra så att ta med bröd och lägga i din kära systers frys!
Du kan ju baka en omgång lagom till kryssningen! Snart är det dags...

Andreas sa...

Åh så trevligt att du intresserar dig för brödbakets ädla konst! Du har mitt fulla stöd. Jag läste precis ut "den hemlige kocken" av Mats-Eric Nilsson, och att själv baka sitt bröd är ju den ultimata lösningen på problemet med tillsatser. Dessutom är det fantastiskt trevligt och avstressande när man (jag) väl tar sig tid att knåda sin deg och inte bry sig om alla stressfyllda saker samhället vill få en att göra.

Här kommer en bild som förmedlar min känsla för brödbakning.

http://shanghaiist.com/2009/09/27/photo_of_the_day_wake_up_and_smell.php

Bror

Jenny sa...

Jag ville bara säga att det är helt ok att ge bort lite gott hembakt bröd till mig =)

Duktig du är, var får du all energi ifrån?!