onsdag 6 juli 2011

min gåva!

För en vecka sedan kom det in en man och en kvinna på jobbet och beställde en trädgårdsmöbelgrupp. Jag minns kvinnan väl för hon berömde mig för mitt hår, hon tyckte det var fint.

idag kom de för att hämta gruppen och frågade mig om jag kom ihåg vad de hade köpt. Utan att titta på kvittot sa jag att de hade köpt ett 8-kantigt bord med fyra stolar som hade armstöd. Hon tyckte att det var fantastiskt att jag mindes det och så undrade hon varför jag jobbade där jag jobbar. Kvinnan sa att jag hade en gåva, att jag skulle jobba inom polisen eller något liknande. Att jag slösade bort min gåva!

Jag stannade upp och tänkte efter. jag stod i kassan och samtidigt rev jag skyltar. Visst, det är ett viktigt jobb för om de inte blir klara i tid så hinner vi inte få ut dem i butiken och vi får ge en massa rabatter. dessutom blir det stressigt för personerna som jobbar tidigt på måndag om vi inte blir klara.
Fast å andra sidan, riva skyltar. Man tar 4-5 papper i taget och river på fyra sidor. Sedan sorterar man dem. Viket barn som helst kan lära sig det.
Den sysslan är inte så tankekrävande. Jag använder inte precis min hjärna.

Kvinnan gjorde mig otroligt sugen på att läsa vidare. jag kan tänka mig någon form av administration.
Så, hjälp mig nu.
Lämpliga utbildningar i närheten, eller allra helst på distans. jag kommer jobba samtidigt så jag kan inte åka iväg någonstans.
ett, två, tre...kör!
(den som hittar bästa utbildningen får en kram, alternativt ett vykort på posten!)
Alexandra Lindgren

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag visste det, du ska ju bli Polis!
Puss!
/Far

Andreas sa...

Ärligt talat kära syster, jag har kommit med förslag på utbildningar tidigare, men det känns som att det inte riktigt hjälpt dig. Vad du måste göra att gå in på universitetens hemsidor och bara VÄLJA någonting. Starta. DeAtt studera är precis som att skriva en text eller att fixa ett trädgårdsland. Det kan verka jobbigt innan man börjat, men när man väl befinner sig mitt i det vill man bara fortsätta, och man tycker antagligen dessutom att de är riktigt kul.

Kvinnan i kassan hade naturligtvis rätt, och det är verkligen slöseri med hjärna att du arbetar på Jysk. Dock handlar allting om hur du själv känner; känner du att nu är nöjd med den hjärnbelastning du har och att du är lycklig i din nuvarande situation, ja då finns det ingen anledning för dig att byta. Känner du dock att du vill göra något annat, och att du känner dig redo för en förändring, ja då vore det nästan orätt av dig att stanna kvar. Så bestäm dig för något att plugga, och gör det! Varför måste du jobba samtidigt förresten? Varför inte gå in för det till hundra procent, och ta CSN? Lycka till!

Kram från bror