söndag 15 juli 2012

Chokladmarängtårta Mojito

Den andra tårtan jag skapade åt Anton på hans tjugoandra födelsedag blev en chokladmarängtårta Mojito. En riktigt frisk och fräsch tårta som gick hem hos alla våra gäster. Jag skulle kunna säga att det är ny favorit!
Receptet hittade jag i Buffétidningen, nummer 3 2012.






Chokladmarängtårta Mojito

Botten:
6 äggvitor
1½ tsk färskpressad citronjuice
3msk kakao
3dl socker

Fyllning:
2 äggulor
3/4dl florsocker
finrivet skal av 1 lime
1msk färskpressad limejuice
2msk hackad färsk mynta
3dl vispgrädde

hallon, blåbär och lime till garnering

Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader.
Vispa äggvitor och citronjuice till ett hårt skum med elvisp.
Blanda kakao och socker. Vispa ner det lite i taget i äggviteskummet.
Rita två rundlar på två bakpapperklädda plåtar, ca 25 cm i diameter. Bred ut smeten i rundlarna.
Ställ plåtarna i mellersta delen av ugnen. Grädda ca 1 timma, byt plats på dem efter halva tiden.
Stäng av ugnen och låt marängbottnarna stå kvar i fyra (4) timmar.

Vispa äggulor och florsocker poröst. Rör ner limeskal, juice och mynta. Vispa grädden hårt och blanda den med äggsmeten.
Lägg ena marängbottnen på ett tårtfat och bred på hälften av grädden.
Lägg på den andra bottnen och bred på resten av grädden.
Garnera med färska hallon och blåbär, ett par skivor lime samt några kvistar färsk mynta.

Den här tårtan måste ni testa!
Alexandra Lindgren

Inga kommentarer: