söndag 18 augusti 2013

Täckbark, träning och arbetsångest

Igår tog jag äntligen tag i rabatten under köksfönstret. Under hela min semestertid (och innan dess också) har jag struntar i den. Ogräset växer fritt.


Igår var det som sagt dags. 
Jag rensade bort allt ogräs och lade på ett lager täckbark. Nu ska ogräset förhoppningsvis hålla sig borta samtidigt som trädgården ser prydligare ut.
Idag är min sista semesterdag. Jag har tillbringat lite drygt tre timmar av den i träningslokalen. Liv och rörelse hade öppet hus med gratis träning och det kan man  ju inte tacka nej till. Tre timmar av ordentlig träning, det känns härligt.

På kvällskvisten har jag och Anton ätit god mat och myst i soffan. 
Dock förstörs stämningen något av vetskapen om att min första arbetsdag efter semestern börjar imorgon. 
När jag dessutom har fått höra att det kommer bli flera timmar övertid (efter ett arbetspass mellan 8-19.15) både imorgon och på onsdag, känns suget att arbeta ännu mindre.

Den här kommande hösten har jag bestämt mig för att inte ta med mig arbetet hem. Inte heller ska jag ta på mig för mycket ansvar som inte egentligen ligger på mig. Jag ska bli bättre på att säga nej och att sluta fundera för mycket samt stressa mindre. Arbetsplatsen går inte under ifall allt inte är 100% perfekt. Risken är mycket större att jag gör det ifall jag inte ändrar mitt kravfyllda beteende. Den här hösten ska jag må bra, det är jag fasen värd! Ja!

Alexandra Lindgren 

2 kommentarer:

Sanna sa...

Bra tänkt där!! Man måste ibland stanna upp och tänka efter för att förstå sitt eget bästa. Var rädd om dig, slit inte ut dig, det finns bara en av dig.
Det blev snyggt i rabatten :)
Kram

Anonym sa...

Jag säger JA, bra tänkt! Fin rabatten blev / Moran