fredag 13 januari 2012

LCHF-bröd

Imorse bakade jag, som bekant, ett LCHF-bröd. Resultatet blev riktigt bra, men nästa gång jag bakar det ska jag köpa färdigskalade nötter, det tog nämligen ca en timma att knäcka dem. :)

LCHF-bröd

ca 400g blandade nötter och frön (valnötter, hasselnötter, mandel, solrosfrön etc.)
50g fiberhusk
2tsk bakpulver
1 msk brödkryddor

50g smält smör
1dl creme fraiche
250g keso
6 ägg

Mixa nötterna till mjöl med en mixer. Tillsätt fiberhusk, bakpulver och kryddor och blanda ordentligt.
Smält smöret och blanda ner det i mjölblandningen tillsammans med creme fraiche, keso och ägg.
Rör ihop till en jämn smet.

Klä en brödform med bakplåtspapper och häll över smeten.
Grädda i ugn i 175 grader i ca 70 minuter, beroende på hur bra ugn du har.
Avnjut med ett rejält lager smör och en riktigt gräddig ost :)

Alexandra Lindgren

Inga kommentarer: