Den här gången testade jag något jag aldrig tidigare provat, O'boybullar. Pappa gav mig förslaget att, istället för kanel eller vanilj, fylla bullarna med o'boypulver.
Hur resultatet blev?
Himmelskt. Alltså supergott, det här receptet måste ni prova.
O'boybullar
ca 40-50 st
100g smör
5dl mjölk
50g jäst (jag använde torrjäst)
1dl vit baksirap eller strösocker
1tsk salt
1 ägg
ca 15dl vetemjöl
Fyllning
200g mjukt smör
strösocker efter behag
O'boypulver efter behag
Pensling:
1 ägg
1 skvätt mjölk
pärlsocker
1. Smält smöret och häll i mjölken.
2. Smula ned jästen i en bunke/assistent och häll över degvätskan.
3. Tillsätt socker, ägg, salt och tillsist mjöl. Spara 2-3dl till utbakningen.
4. Låt jäsa under bakduk ca 60 minuter.
5. Dela degen i två delar och arbeta ut den på mjölat bakbord. Kavla ut varje del till ca 30x30cm.
6. Bred smöret över plattorna och strö över socker och o'boypulver. Vik plattorna dubbelt och skär dem i ca 1cm breda remsor.
7. Tvinna ihop remsorna och lägg dem i formar på en plåt och låt jäsa i ca 20 minuter.
8. pensla bullarna med det bandade ägget och mjölken. strö över pärlsocker.
9. grädda i mitten av ugnen i 225 grader, ca 12 minuter.
10. Låt svalna på galler.
11. Avnjut med ett glas kall mjölk
Nybakade bullar |
Mozart kvalitetssäkrar |
Barnsligt gott!
Alexandra Lindgren
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar