onsdag 27 februari 2013

Tomatfrallor

Sent en kväll i mörka januari månad kom jag hem från jobbet och började baka bröd.
Det var inte alls planerat, jag blev bara så sugen på nybakade frallor med en bit ost och massor av smör som smälter.
Frallorna blev riktiga höjdare tillsammans med champinjonsoppan jag lagade samma kväll, men också till frukosten morgonen därpå.
Perfekt bröd att baka större satser av och lägga i frysen (om de hinner komma så långt, de har en rykande åtgång!).


Tomatfrallor

Serveringsförslag


Tomatfrallor

Du behöver:
100g smör
3dl vatten
50g jäst
0,5dl brödsirap
1msk honung
½tsk salt
4dl vetemjöl
3dl rågmjöl
1-2 tomater

Gör så här:
Smält smöret och tillsätt vattnet. Låt svalna något.
Smula jästen i en bunke och häll över degvätskan.
Tillsätt hackade tomater, salt, honung, sirap, rågmjöl och vetemjöl. Spara lite mjöl till utbakningen.
Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.

Knåda degen på mjölat bakbord och forma till små bollar. Lägg dessa på en plåt klädd med bakplåtspapper och låt jäsa ca 30 minuter.
Pensla bullarna med vatten och grädda i ca 12 minuter på 225 grader i mitten av ugnen.
Låt svalna på galler under bakduk.
Servera med en god ost.

Vill man så kan man byta ut tomaterna mot nästan vad som helst. jag kan rekommendera russin/hasselnötter eller apelsiner. Testa dig fram!
Alexandra Lindgren

Inga kommentarer: