måndag 20 maj 2013

Sittdusch

Minns ni hur jag satt i duschen i vår gamla lägenhet? Hur jag kunde sitta där i flera timmar och bara filosofera medan varmvattnet sköljde över lin kropp.

Nu sitter jag i duschen i huset. Här behöver jag inte kura ihop mig som en boll, här kan jag sitta raklång. Här finns mycket plats!


Det som sänker mysnivån här jämfört med i lägenheten är kostnaden. I lägenheten kunde jag brassa på med varmvatten utan att bry mig om vad det kostar. Där räckte det med att tänka på miljöförlusten lite då och då.
Här sitter jag och räknar minuter i stort sett. Jag tänker att det är superdyrt med vatten. Jag har faktiskt ingen aning om vad det kan kosta? När vi fått vår första vattenräkning får jag ta ställning till om det är värt att sitta och njuta i duschen några minuter eller inte. Kanske är det bättre att krypa ner under täcket för att värma sig?
Tills jag vet mer så ska jag fortsätta unna mig varma sittduschar då och då. Ibland är jag faktiskt värd det!

1 kommentar:

Andreas sa...

I denna relativt gamla artikel från Privata Affärer kostar vattnet i Hudiksvall 2,9 öre per liter (29 kr per kubikmeter). Så om du duschar 200 liter (långdusch!) så kostar det 5,80 kr. Det som egentligen kostar mer är nog uppvärmningen av vattnet.

http://www.privataaffarer.se/familjeekonomi/sa-mycket-kostar-vattnet-i-91662