fredag 5 juli 2013

Ett hem för en älva

Andreas, min bror, ringde och väckte mig imorse. Han ville prata med mig eftersom han idag åker till Kina och inte kommer ha kontakt med mig den närmsta månaden. 

Efter vårt samtal låg jag kvar i sängen och kikade på pinterest via min iPhone.
Det finns så otroligt mycket inspiration där, av alla kategorier. 

Jag klev upp, tog med mig en sekatör och gick ut i trädgården. Av de syrengrenar, som blev kvar efter urklippningen tidigare i veckan, gjorde jag ett litet skjul med hjälp av en limpistol.


Måhända att det inte är det vackraste av skjul, men förhoppningsvis kommer det fylla sin funktion. Förhoppningsvis kommer det bli ett hem åt någon liten älva som dansar i vår trädgård. En övernattningsplats innan hon dansar vidare.


Av grusgångens ogräs gjorde jag en vacker rabatt och en ståtlig buske så älvorna trivs. De får dessutom en alldeles egen liten damm. Eller är det kanske en liten liten sjö?
Grusgången är mest där för att älvan inte ska bli smutsig om fötterna när hon har badat. Att behöva gå i jorden tyckte inte jag var något alternativ.


Nu återstår bara att se om älvorna hittar hit själva eller om jag måste sätta upp en liten skylt i krukan. Kanske små skyltar med vägbeskrivning i grannskapet?

Alexandra lindgren

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag är säker på att Älvorna i omgivning redan observerat att det flyttat in nya och pyssliga människor i huset där ni bor.
Kram från morbror B