tisdag 28 januari 2014

Matematik

Min tanke var att under januari och februari plugga matte så mycket jag bara kunde. I mars är jag i Afrika och kommer hem en vecka innan högskoleprovet ska skrivas. 

Hur det har gått?
Jag började räkna matte idag, den 28 januari.
Jag har suttit i nästan 2 timmar nu och läst och fört anteckningar. Jag blir inte så mycket klokare, men jag känner att om jag verkligen vill så kan jag bli bra på matte. Frågan är bara om jag har viljan?

Mitt mål idag är att gå igenom grunderna för matte A på gymnasial nivå. Imorgon repeterar jag och gör några räkneuppgifter. Kanske att jag går in på lite mer avancerad matte också, men jag tror att jag skyndar långsamt. Bättre att verkligen förstå grunderna, annars blir det tok i slutändan. 

Mozart vill vara med. Han började med att lägga sig över mitt anteckningsblock.När jag reste på mig för att lägga in mer ved i elden passade han på att lägga sig på min stol.


Här sitter vi nu tillsammans på stolen. Han kurrar i takt med min skrivande penna.

Snart är det dags att ta en paus. Jag tänker mig hopprep till den gamla dängan Dra ända in i Hälsingland av Thore Skogman. Så får det bli!

Om ni, som jag, hade glömt hur man räknar ut Pythagoras sats så har ni mina anteckningar här.


Alexandra Lindgren 

1 kommentar:

Andreas sa...

Åh vad härligt med lite matematik! Pythagoras sats kan man dessutom bevisa på ett rätt tjusigt och lättförståeligt sätt. Jag visar någon gång.

Fortsätt kämpa! Du kommer tacka dig när du väl sitter där i föreläsningssalen på universitetet!
Bror