måndag 27 januari 2014

Supersnöret

Jag har haft ett enormt sug att sy de senaste veckorna. Främst kläder, men även annat. Jag har kikat i mitt tygförråd och insett att det inte duger för klädsömnad. Det duger knappt till gardin- eller kuddfodralsömnad. Bitarna är för små, har fel färg, är av fel material eller också rent ut sagt fula.
Det var när jag gick med i Facebookgruppen "vi sytokar" som suget satte in. Jag har ingen aning om hur man syr kläder, men bilderna i forumet är så inspirerande att jag vill lära mig.
Problemet är att det är för dyrt. Tyg är för dyrt. Mönster är för dyrt. Tillbehören för dyra. Jag har så mycket annat att lägga pengar på just nu än hobbys. Det får eventuellt bli senare. Eventuellt.

Det jag däremot kan sy och som jag har påbörjat är denna fantastiska påse att förvara sina supersnören trädda med superpärlor i.


Okej, påsen i sig är inte så fantastisk, syftet med den är.
Tanken är att barn och ungdomar mellan 0-18 år som har drabbats utav cancer ska få sådana här. Man syr den efter ett enkelt och oerhört bra beskrivet mönster, skickar dem via posten till en person som sedan delar ut dem till sjukhus. Om jag inte minns fel så är det sjukhus i Göteborgstrakten, men jag kan ha fel där.
Dessa sjukhus ger sedan den cancersjuka individen en påse. Vid varje undersökning, operation etc får personen en pärla att lägga i påsen. Dessa pärlor träs sedan upp på ett snöre, ett supersnöre. Det blir ett armband eller halsband med en alldeles egen historia. En historia man kanske inte orkar berätta med ord. En historia att berätta med hjälp av färgglada pärlor som ger hopp.

Om jag kan hjälpa till med detta så gör jag gärna det. Barncancerfonden gör så mycket bra saker. Jag vill hjälpa.
Till detta ändamål duger mina tyger oerhört bra. Jag får något att sy och känner samtidigt att jag har gjort något gott. Fler påsar ska det bli. Sy några du också!

Läs mer om supersnöret på supersnoret.se 
Där finns information om detta och även beskrivningen på hur man ska sy.

Alexandra Lindgren

1 kommentar:

Lisanne sa...

Hej Alexandra,

Tack så mycket för sin hjälp. Barn och ungdomar blir ofta väldigt glada när de ser alla olika påsar som de kan välja bland.

Med vänliga hälsningar Lisanne
Från Supersnöretgruppen från Barncancerfonden Västra.