söndag 14 april 2013

#Joggingtur

Jag kom hem efter en hemsk dag på jobbet (två av tre datorer kraschade, den tredje fungerade endast ibland. Kombinera det med köpsugna kunder så får ni se ett väldigt trist resultat) och donade lite i köket.

Satte mig i soffan och kollade instagram. Det är så lätt att fastna där, man går från person till person, från hashtag till hashtag. Tillslut hamnade jag på #trainlikeagirl och blev väldigt inspirerad.
Massor av vältränade tjejer med fina kroppar och hälsosamma liv.
Jag satte på mig träningskläderna och gav mig ut.

För första gången (någonsin?) satsade jag på "running" istället för "walking" på endomondo. Jag tänkte att nu jäklar ska här joggas!
Mitt mål var att jag skulle jogga tre kilometer på under 23 minuter. Tror att jag underskattade mig själv, det gick bättre än så :)

Men alltså, det var otroligt jobbigt. Jag är van att gå, inte jogga. Det här blev en bra överraskning för kroppen!
När jag nu kom hem fick jag dricka vatten (för att släcka törsten och få bort blodsmaken ur munnen) och slänga mig i soffan för att andas ut.
Drygt tre kilometer är, för de allra flesta, en enkel match men för mig var det stort. Som en början på något nytt.

Jag laddade upp den här bilden på instagram och taggade med ovan nämnda hashtag, #jogga och #running. Går man sedan in och kikar på dessa hashtags så finns det hur många bilder som helst som visar en tjej eller kille med träningskläder. I deras bildtext kan man läsa "10km i vårvädret, älskar att jogga". Typ något liknande.
Det är då man känner sig lite smått misslyckad. Vad är väl mina tre km mot "alla andras" 10km?
Alla är vi barn i början?


1 kommentar:

Andreas sa...

Ser fint ut! Nästa gång gör du det på en minut kortare tid. Motionen går upp jättefort i början! Kom igen :)!