tisdag 20 juli 2010

Somrig jordgubbspaj

Igår kväll gjorde jag och Mattias en paj av de jordgubbar han hade plockat tidigare på dagen. Den smakade lite väl mycket fett, men annars var den fantastisk. Jag rekommenderar er att ta lite mindre smör i pajdegen. Larsis jordgubbar är i särklass! Mycket bra!

Pajdeg:
3,5 dl vetemjöl
1,5 dl socker (vi tog 1 dl eftersom jordgubbarna är så söta i sig)
1 tsk bakpulver
125g smör (det räcker nog med ca 100 g, kanske lite mindre!)
1 st ägg

Fyllning:
1 liter jordgubbar (eller andra bär/frukter)

Pajtäcke:
1,5 dl havregryn
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
50g smör

Blanda samman ingredienserna och tryck ut degen i en välsmord pajform. Det blir ganska mycket deg så man behöver en ganska stor form.
Fyll pajskalet med skivade jordgubbar och täck med havregrynsblandningen.
Klicka över smöret.
Grädda mitt i ugnen 1 175 grader i ca 30 minuter.
Servera med vaniljsås eller något annat som faller er i smaken!





Lille Mozart hjälpte till att baka. Egentligen ville han nog bara sova!



Så blev det färdiga resultatet!
Lycka till!
Alexandra Lindgren

1 kommentar:

Unknown sa...

Låter gott! Hoppas vi ses nästa vecka. Farmor genom Birgitta