Pajdeg:
3,5 dl vetemjöl
1,5 dl socker (vi tog 1 dl eftersom jordgubbarna är så söta i sig)
1 tsk bakpulver
125g smör (det räcker nog med ca 100 g, kanske lite mindre!)
1 st ägg
Fyllning:
1 liter jordgubbar (eller andra bär/frukter)
Pajtäcke:
1,5 dl havregryn
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
50g smör
Blanda samman ingredienserna och tryck ut degen i en välsmord pajform. Det blir ganska mycket deg så man behöver en ganska stor form.
Fyll pajskalet med skivade jordgubbar och täck med havregrynsblandningen.
Klicka över smöret.
Grädda mitt i ugnen 1 175 grader i ca 30 minuter.
Servera med vaniljsås eller något annat som faller er i smaken!
Lille Mozart hjälpte till att baka. Egentligen ville han nog bara sova!
Så blev det färdiga resultatet!
Lycka till!
Alexandra Lindgren
1 kommentar:
Låter gott! Hoppas vi ses nästa vecka. Farmor genom Birgitta
Skicka en kommentar