fredag 3 februari 2012

Någon form av straff?

Idag skulle jag in till jobbet för att göra min PDP(personal development plan). Klockan 8 skulle jag vara där och av ren lathet (samt 14 minusgrader och mycket snö) bestämde jag mig för att ta bilen dit.
Skottar av 15cm snö från taket och åker iväg. Kommit kanske 100 meter när det "klonkar" till under bilen och några lampor på instrumentbrädan tänds. ABS-lampan, bromslampan samt en varningstriangel. Kul!

Ringer till Anton och frågar vad jag ska göra. Han råder mig till att köra försiktigt (kan man köra mer försiktigt än 30km/h hela vägen? snacka om snigel!) till jobbet och sedan låta bilen stå där. Han skulle hämta upp den i eftermiddag och ta den till lagret så den fick stå där och bli upptinad. Säkerligen är det något som har frusit nu i kylan och då är det ju bra att den får bli tinad.

Runt klockan 10, då vi är klara med min PDP, ska jag bege mig hemåt.
14 minusgrader och snörök är ingen bra kombination med en mösslös promenad hem.
Jag startade en låt med bra tempo i och så gick jag, med bestämda steg, mot Långgatan 41. Varje gång foten nuddade (den snöklädda)asfalten gick det som en stöt upp i kroppen av smärta, mina ben var så frusna att det kändes som om det brann i dem. Då är det kallt!

Om jag hade vetat att jag skulle gå hem från jobbet hade jag såklart tagit på mig både långkalsonger och mössa, men eftersom jag skulle ta bilen och hade lite bråttom så struntade jag i det. Dumt!

Nu är frågan om detta är någon form av straff mot mig eftersom jag har varit så duktig och gått till och från jobbet varje dag den här och förra veckan?
Vad tror du?
Alexandra Lindgren

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kära dotter/måg, jag tycker att det låter som att det är ABS givarna i aluminium på drivaxlarna som spruckit. Vi hämtade hem vår bil från verkstad i gårkväll efter just ett sådant byte.
Annars är det väl skönt med snö?
Puss
/Far

Andreas sa...

Men så trevligt med lite snö! Trist med bilen. Sälj den och köp en cykel!

Puss från bror, nu hemma från Vietnam